Datum

15 - 21 jun 2024
Verlopen!

Tijd

18:00 - 12:00

7-daagse stilte-yoga-detox retraite

Welkom in de stilte.
In een wereld die met de minuut luider, drukker en veeleisender lijkt, is stilte het nieuwe goud; schaars, waardevol en uiteindelijk onbetaalbaar. Alleen stilte brengt je terug naar de plek waar je het meest naar verlangt: de oorspronkelijke bestaansgrond van je ziel. Herinner je je de tijd dat je leven zorgeloos was? Dat je naar de lucht kijkt en je beseft hoe mooi het leven is? Een tijd waarin je niets hoeft te doen om gelukkig te zijn en je springlevend te voelen? Stilte brengt je daar. In stilte herinner je je opnieuw dat alles waar je naar streeft al lang aanwezig is. Alle liefde, vreugde, schoonheid, geluk, vrijheid, kracht en wijsheid hebben je nooit verlaten. Ze zijn er altijd geweest, hebben voortdurend met je meegereisd, direct achter je drukke gedachten. Keer terug naar deze stilteplek en geef je oorspronkelijke kwaliteiten en krachten opnieuw zuurstof en bewegingsruimte.

Tijn en Juno organiseren al decennia stilteretraites en zijn experts geworden in het creëren van een veilige en helende omgeving. Stilte brengt je terug naar je oorspronkelijke bron, een veilige thuishaven. Maar de schoonheid van de stilte is ook dat het je schaduwstukken de ruimte geeft om in- en aan het licht te komen. Je draagt ze grotendeels onbewust met je mee, maar ze remmen je wel af. Ze creëren gedachten, emoties, angst en onrust.
Deze retraites zijn zacht en ontspannen en faciliteren daardoor diepe transformatie. Je hoeft niet uren in pijnlijke houdingen te zitten, je hoeft niets te doen tijdens de bewust ingelaste lummeltijd. In de loop der jaren ontdekten we dat het bewust samen zijn met anderen in stilte de basis voor een transformerende ervaring is. Je kunt volledig jezelf zijn in het gezelschap van anderen die dat ook zijn. Sociale maskers vallen weg en harten zijn werkelijk open.

De enige drie mensen die praten zijn Juno, Tijn en Daphne tijdens de geleide meditaties en yogalessen. Tijn deelt in de dagelijkse inspiratieklas verhalen, technieken, methoden en ervaringen met je die je helpen om je te herinneren aan je oorspronkelijke zelf. Daphne gidst je door de dynamische en verstillende yoga practices in de ochtend en middag. Juno zorgt voor een optimale energetische omgeving. Vanwege het internationale karakter van deze retraite is de voertaal in deze spreektijd van de begeleiders Engels. De deelnemers spreken de gehele week niet. Veel mensen die onze retraites hebben bijgewoond, spreken van ‘voor’ en ‘na’ de retraite, het is een levkensveranderende ervaring.

We delen ook manieren om de stilte levend te houden wanneer de retraite voorbij is. Meer en meer mensen ontdekken vandaag de dag dat slechts een paar minuten van regelmatige meditatie in stilte een betekenisvol verschil maakt in werk, relaties, gezondheid en geluk. We kennen allemaal wel het gevoel van flow: het leven is dan moeiteloos en magisch. Stilte brengt je terug naar die plaats van flow.

Mandali Retreat Center.
Mandali is een prachtig retraite centrum, gelegen hoog op de rotsen aan de rand van het Lago d’Orta, in Noord Italië, op slechts een uur rijden van Milaan. Het is een ‘not for profit’ centrum, gebouwd door de Mandali Foundation. Mandali komt van het Sanskriet Mandala, wat cirkel, verbinding en gemeenschap betekent. De architectuur is geïnspireerd op nabijgelegen middeleeuwse Italiaanse dorpjes. Door de hoge ligging en het gebruik van natuurlijke en plaatselijke materialen, zoals marmer en oud hout, ademt het centrum een serene en magische sfeer.

Het centrum biedt ruimte aan 60 gasten in prachtige kamers met uitzicht op het meer of de tuin. De bijgebouwen bestaan uit smaakvol ingerichte kamers en appartementen met pure materialen en aardse kleuren. In het hoofdgebouw is het restaurant met terras, waar drie keer per dag een heerlijke vegetarische maaltijd wordt bereid. Er wordt geen alcohol geserveerd om het detox- en transformatieproces maximaal te ondersteunen. Naast de yoga- en meditatieruimte is er ook een stiltekamer. Op het stilteterras zijn knusse hoekjes met lounge bedden en zitzakken ingericht om je terug te trekken en in stilte te genieten van het adembenemende uitzicht.

Om de ontspanning en activatie van lichaam en geest te steunen is er veel aandacht besteed aan het ontwerp en de inrichting van de spa, met een sauna, stoombad, een zwembad met uitzicht over de bergen en een buiten jacuzzi die uitkijkt over het meer. In de spa zijn tegen betaling diverse massages en behandelingen te boeken.

Programma. ( het programma kan veranderen agv groepsdynamiek)

Aankomstdag.

 • 18:00 – 19:00 Diner.
 • 19:00 – 20:00 Introduction.
 • 20:00 – 20:30 Meditation.

Opvolgende dagen.

 • 07:30 – 08:30 Ashtanga Yoga (all)
 • 08:45 – 09:15 Meditation (all)
 • 09:15 – 10:15 Breakfast.
 • 10:15 – 11:15 Inspiration class (all)
 • 11:15 – 12:30 Me-Time.
 • 12:30 – 13.00 Silent Meditation. (all)
 • 13:00 – 14:30 Lunch + siesta.
 • 14:30 – 16:30 Silent walk (optional) op dag 2-4-6, op dag 3&5 Me Time.
 • 16:30 – 17:00 Me-Time
 • 17:00 – 18:30 Yin Yoga (all)
 • 18:45 – 19:15 Meditation. (all)
 • 19:15 – Diner.

Dag van vertrek.

 • 08:00 – 08:30 Meditation. (all)
 • 09:00 – 10:00 Breakfast and checking out of your room.
 • 10:00 – 12:00 Closing and Sharing. (all)

 

Na de introductie op de dag van aankomst wordt de stilte ingeluid, waarna er door de deelnemers gedurende de retraite niet meer wordt gesproken.
Iedere ochtend start je met een dynamische yogales van Daphne en meditatie met Tijn. Voor en na de siesta heb je bewuste stille Me-Time waarin je jezelf in de stilte ontvankelijk maakt om je te laten inspireren en de aangereikte tools te benutten. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijke stilte meditatie en na de lunch een lekkere lange siësta.

Iedere ochtend deelt Tijn tijdens de inspiratieklas inzichten en technieken die je tijdens de retraite kunt gebruiken om je geest tot rust te brengen, goed te aarden en je energie vrijer te laten stromen. Ook krijg je tools aangereikt die je kunt gebruiken om om te gaan met wat zich in de stilte in je bewustzijn aandient. Naast de geleide meditaties en begeleiding tijdens de yogalessen is dit het enige moment waarop er door de begeleiders wordt gesproken, de deelnemers zijn de hele week in stilte. Je sluit iedere dag af met een Yin Yoga les en een gemeenschappelijke meditatie.Na het ontbijt op de dag van vertrek verbreken we de stilte waarna er ruimte is om woorden te geven aan je ervaringen.

Meditatie en Yoga.
In deze retraite beoefen je onder begeleiding van Daphne Luttger yoga als traditionele voorbereiding op meditatie. In de ochtend doen we een dynamische Ashtanga practice, in de middag Yin yoga. Zowel yoga als meditatie bevatten geen prestatie- of competitie-element waardoor de lessen voor alle niveaus geschikt zijn.
Deze week zal Daphne in de ochtend een dynamische Ashtanga yoga practice geven. Mocht je nieuw zijn met deze vorm van Yoga kan het best een uitdaging zijn om te blijven voelen waar je grenzen liggen. Het is dan ook echt aan te raden om je te realiseren dat je niets te bewijzen hebt en dat je ook ambitie even naast je mat mag parkeren. Zoek je grens op maar ga er niet overheen en weet dat je altijd in Childpose kunt komen als nodig is. Yoga gaat over verbinden van body, mind en spirit. Het laten gebeuren i.p.v te sturen is misschien wel de grootste uitdaging.

Yin Yoga is een practice die de 3 lichamen samenbrengt: het fysieke, astrale (gevoelens, emoties) en mentale (gedachten) die verbonden worden door de chakras en meridianen. Yin is ook een practice van bewustwording en loslaten die ervoor zorgt dat de Chi-stroom door ons bindweefsel wordt gestimuleerd en voor de mobiliteit in onze gewrichten terwijl we onze spieren ontspannen. Het zuivert de kanalen van het zenuwstelsel en de meridianen, wat een rustgevend effect heeft op lichaam en geest. Je kunt alles wat zich van binnen afspeelt observeren terwijl je lang in de pose blijft met een dieper begrip van alles wat komt en gaat (anicha, ook dit zal voorbijgaan) zonder te labelen of te identificeren met dat wat “is” en zo een directe ontmoeting met jou waarheid ervaren.

Detox & Voeding.
Gedurende de retraite eet je bezielde, medicinale voeding waarvan je systeem gaat juichen, tot rust komt en je ontgift. Je eet geen vlees, zuivel, brood en suiker en drinkt geen koffie. Alle producten zijn van biologische kwaliteit. Detoxen is niet hetzelfde als vasten. De maaltijden zijn in buffet-stijl en er is ruim voldoende aanwezig, mocht je veel of extra energie nodig hebben.

Begeleiding.
Tijn Touber is auteur, muzikant en meditatieleraar. Hij is oprichter van popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn heeft inmiddels 6 boeken op zijn naam staan, schrijft columns, interviews en verhalen voor Ode en Happinez.

Juno Burger is energetisch therapeut, auteur, leraar en spreker. Zijn boek The Invitation gaat over de kennis en toepassing van energy clearing op basis van bewustzijn en compassie. Hij gebruikt bewust de tijd met zichzelf, de mensen die hij ontmoet en de plaatsen waar hij komt om uit te vinden waar hij kan verruimen, nog meer compassie kan zijn. Zo is hij in de loop der jaren steeds meer beschikbaar geworden voor de diversiteit van het leven zelf. Deze beschikbaarheid is wat hij jou biedt. Een energetische ruimte waarin spanning zich kan ontladen zodat energie in jou vrijer kan stromen. Met deze ‘bandbreedte’ kan hij een enorme diversiteit aan energieën van mensen, ruimtes en situaties voelen en laten zijn.

Daphnes Luttger’s zoektocht in de buitenwereld heeft haar naar haar binnenwereld gebracht. In 2008 besloot ze de Astanga Yoga Docentenopleiding te volgen bij Johan Noorloos en Marcel van de Vis Heil. Deze beslissing is erg belangrijk voor haar gebleken. Ze vervolgde met geavanceerde training met de hulp van Anat Geiger. Daphne heeft verdere workshops en trainingen gevolgd bij David Swenson, Anthony Carlisi, Ross Rayburn, Mark Holzman en Martin Kirk, Kino Macgregor, Eddie Stern, Paul Dalaghan en haar geliefde leraren Paul en Suzee Grilley en Sarah en Ty Powers. In september 2015 is ze afgestudeerd als Holistic Health Coach aan het Institute of Integrative Nutrition (IIN) in New York en in december 2016 heeft ze de 60 uur durende Ayurvedische Voedingscursus afgerond bij Coen van der Kroon.

Massages & Spa.
Tijdens je verblijf in Mandali kun je gebruik maken van de faciliteiten van het Mandali Body Care Centre waaronder het zwembad, de buiten jacuzzi van waaruit je over Lago D’orta kijkt, de sauna en het stoombad. Massages en andere behandelingen kun je tegen betaling ter plaatse boeken bij de receptie van Mandali.

Kamerprijzen.
Alle prijzen zijn per persoon per week, inclusief BTW, accommodatie, eten en drinken, exclusief vlucht, transfers van en naar Mandali en massages.

 • Twin-Share Garden View: tweepersoonskamer met twee losse bedden: €1495.
 • Twin-Share Lake View: tweepersoonskamer met twee losse bedden: €1595. (UITVERKOCHT)
 • Single Garden View: één-persoonskamer: €1595. (UITVERKOCHT)
 • Single Lake View: één-persoonskamer: €1695. (UITVERKOCHT)
 • Premium Twin Share Lake View: luxe, extra ruime tweepersoonskamer met twee extra grote losse bedden: €1695.
 • Premium Single Lake View: luxe, extra ruime één-persoonskamer (of koppel vanwege extra groot bed) met koperen bad op het balkon dat over het meer uitkijkt: €1895. (UITVERKOCHT)

(Gespreide) Betaling en annulering.
Betalen in termijnen zonder rente is mogelijk: de aanbetaling bij boeking is €500 en kan niet worden gerestitueerd. Het restbedrag wordt in 3 gelijke termijnen betaald. Voor meer informatie over de betaling in termijnen, mail naar juno@junoburger.com. Eventuele kosten voor internationale bankbetalingen komen voor rekening van de klant.

Annuleringsvoorwaarden retraite:

 • De aanbetaling bij boeking is € 500 is niet restitueerbaar, of je nu in termijnen of in één keer betaalt.

Bij annulering:

 • tot 6 maanden voor aanvang van de retraite: 100% van het restantbedrag. (kamerprijs – / – € 500 aanbetaling).
 • Tussen 3 en 6 maanden voor aanvang van de retraite: 50% van het restantbedrag (kamerprijs – / – € 500 aanbetaling).
 • Korter dan 3 maanden voor aanvang van de retraite: 0% van het restantbedrag (kamerprijs – / – € 500 aanbetaling).

Reizen van en naar Mandali
Vanuit Nederland kun je met EasyJet of KLM naar Milaan Malpensa vliegen wat op ongeveer een uur rijden ligt van Mandali. Mandali heeft een overeenkomst met een lokaal taxibedrijf waarbij je met een groepje medereizigers een taxi of mini-van kunt delen. De kosten bedragen €150* voor een taxi die met drie personen gedeeld kan worden of €200* voor een mini-van die met 4-8 personen gedeeld kan worden (* enkele reis, cash te betalen aan de chauffeur). Let op dat deze service alleen geldt voor Milaan Malpensa en niet voor de andere vliegvelden van Milaan!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.