Bang in het donker.

Ergens weten we het al lang. We kunnen en komen als individu en collectief niet verder als we onze schaduwkanten niet aankijken en daar op een wezenlijk andere manier mee om gaan dan we tot nu toe hebben gedaan. En toch, enerzijds omdat we niet weten hoe en anderzijds omdat we bang zijn voor wat we zullen tegenkomen in het duister, blijven we om de hete brei heen draaien en proberen we keer op keer het onvermijdelijke te uit te stellen en te ontkennen. Die ontsnappingsstrategieën zie je aan beide kanten van het spectrum. Enerzijds de versterking van greep van de ‘oude macht’ van en anderzijds de ogenschijnlijk wakkere mens die onbewust en goed bedoeld keihard wegrent van de schaduw door uit de matrix te willen stappen, radicaal te stoppen met lijden of te ascenderen van 3D naar 5D.

Wie goed kijkt ziet direct dat het allemaal tragische en tegelijkertijd succesvolle pogingen zijn van de mind om zichzelf in stand te houden door iets te bereiken of te verdedigen, alleen altijd ten koste van iets anders.  Dat is hoe de mind functioneert en het maakt niet uit welke uiterste met hand en tand wordt verdedigd, de mind komt altijd als winnaar uit de bus. De conflictenergie tussen de uitersten houdt de mind in leven en laat deze groeien in intensiteit door de spanningsopbouw. Deze spanning is een direct gevolg van hoe we bewust en onbewust omgaan met onze ervaringswereld. Dat wat we veroordelen, ontkennen of vrezen wordt geladen met spanning en verdwijnt vroeg of laat in het onderbewuste wanneer het te intens en onveilig wordt. Hier leiden deze aspecten een eigen leven. Vergis je niet, het is niet omdat het niet bewust is dat het geen scheppingskracht heeft. Juist niet! De extra energie die nodig is om de bal onder water te houden is enerzijds een grote belasting maar zorgt ook voor de onbalans die nodig is om je bewust te maken en ervan te bevrijden.

Er gaat niets fout, dit is simpelweg hoe de mind werkt. Door dat te snappen zie je ook gelijk dat het dus niet de bedoeling is om de mind, de matrix of 3D aardse realiteit te ontsnappen of te overstijgen. Het leven nodigt je uit om juist volop in de matrix te stappen maar wel met bewustzijn en compassie. Om terwijl je volop aan het leven bent in deze aardse realiteit snapt wat de dynamiek is hier, welke wetmatigheden gelden, die herkent maar bovenal erkent. Niet als iets dat onnatuurlijk is, misgaat of overstegen moet worden maar als iets dat een uiting is van het scheppende dat ten grondslag ligt aan alles dat leeft, zonder uitzondering. En zo zie ja dan ook dat het ‘onlicht’ defzelfde bron is die zich manifesteert als de schaduw, het is puur licht en liefde, dat zich hier laat zien als afwezigheid aan licht en liefde.

Die erkenning kan alleen maar komen van het compassievolle hart. Dat is de enige plek in je menselijke bestaan van waaruit je naar het leven kan kijken en alles herkent en erkent als je eigen creatie. Dit is de plek van het scheppende in jou waar je voorbij bent aan begrenzingen van de mind en het onmogelijk is voor een conflict om in of om je heen te blijven bestaan.  Ik bedoel hier niet voorbij als in beter, hoger of verder maar voorbij aan de polarisatie omdat juist alle facetten van de mind zijn ervaren en omarmd. De inclusiviteit van het hart ontlaadt de spanning in de mind en brengt deze terug een in functionele en betekenisvolle staat. De mind hoeft niet langer een coupe te plegen op het leven en zo keihard te schreeuwen om gezien en erkend te worden.

Wanneer je dit niet eerder zo direct en bewust hebt gedaan is het logisch dat je je afvraagt hoe en wellicht nog niet de veiligheid voelt om iets helemaal te ervaren en te laten zijn zonder dat het hoeft te veranderen. Die twee elementen, bewustzijn en compassie, brengen je op de plek van het scheppende in jou, je compassievolle hart. Omdat waarachtige compassie komt vanuit eenheid maakt het niet uit wie een ervaring beleeft en omarmt. Dit is waarom The Invitation tot leven is gebracht. Een gratis community initiatief waarin inmiddels 7500 mensen elkaar met bewustzijn en compassie steunen om de schaduw bewust te maken, deze te ervaren, te herkennen en te erkennen. En daarmee individueel, als community en collectief het meest zinvolle te doen dat je ooit als mens zult doen voor jezelf, elkaar en het grote geheel; vrij en open leven!

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen en zoveel mogelijk mensen uit te nodigen. Het is waartoe het leven ons uitnodigt als mens en. Iedere maand start er op de eerste dag van de maand een nieuwe editie van The Invitation, je kunt je hier gratis aanmelden: https://www.facebook.com/groups/1018812438573415 (The Invitation #17 (januari 2022) is vandaag begonnen, je deelname begint op 1 februari in editie #18.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.