Binnenwereld

Op haar negentiende kreeg Evi Michelle Maalcke de diagnose borstkanker. Zoals velen stond ze op de kruising om te kiezen voor een reguliere medische behandeling of een alternatieve aanpak. Ze koos voor het laatste, begon met een radicaal veganistisch- en ketogeen dieet en startte EMDR- en EFT-therapie om haar trauma’s te helen. In een paar weken tijd ‘smolt’ de tumor met meer dan 80% en inmiddels is ze volledig genezen.

Evi, nu 23 en auteur van 2 boeken, vertelt dat haar helingsproces een combinatie is geweest van fysieke en energetische aandacht. Haar filosofie is dat alles verbonden is in een systeem waarin energie vrij moet kunnen stromen. Wanneer die niet meer stroomt doordat je iets opslaat, kan ziekte, samen met een aantal andere factoren, ontstaan of tot uiting komen. Voor haar genezingsproces dook ze diep in de traditionele helingsmethoden van inheemse volkeren.

Wat zo mooi is aan het proces van Evi is dat ze in haar keuze om dit pad te gaan aanvoelde dat de tumor een symptoom was van een onbalans in haar fysiologische en energetische constitutie. In die onbalans kun je inzicht verkrijgen door je binnenwereld bewust te maken en opnieuw te luisteren naar je lichaamstaal. Evi beschrijft het als volgt; ‘je moet de plek opzoeken, groot maken, kijken wat er omhoogkomt en effectief neutraliseren’.

Wanneer Evi zich bewust verbond met de tumor kwamen er allerlei beelden, herinneringen, trauma’s, mensen en situaties in haar bewustzijn. Dit gaf haar inzicht, helderheid en richtingsgevoel waar voor haar de oplossing in lag om te genezen. We zijn zo snel geneigd om buiten onszelf advies te vragen en te zoeken naar oplossingen die ons zo snel mogelijk van ons ongemak of ziekte afhelpen. Vanuit de mind willen we begrijpen waarom we ziek zijn en wat we kunnen doen om dat te fixen. Ook in de geneeskunst zie je de twee uitersten scherp tegenover elkaar staan; de traditionele geneeskunst die lichaam en geest samenbrengt, kijkt naar oorzaken, onbalans en zelfhelend vermogen versus de huidige westerse aanpak die niet kijkt naar oorzaken zoals voeding en trauma en uitsluitend werkt vanuit symptoombestrijding door medicatie. Een gepensioneerde arts zei dat hij vroeger geneeskunde studeerde en dat diezelfde studie nu medicijnen heet…

Ons menselijk bewustzijn stelt ons in staat om ons onze multi-dimensionaliteit als mens te herinneren en te gebruiken. Wanneer we ons bewustzijn, dat werkt als een zoeklicht en vergrootglas, op onze binnenwereld richten, ontsluiten we alle informatie, energieën en frequenties die gezamenlijk het totaal opmaken van wie je nu bent. Hier kom je je bewuste creatiekracht tegen maar tevens het enorme onderbewuste, dat minstens net zoveel scheppingspotentieel heeft in jouw huidige realiteit. Dit is waar verleden, heden en toekomst samenkomen en dat kan je inzicht geven in patronen, gewoontes, overtuigingen, gezichtspunten en trauma’s. Die hebben niet alleen hun oorsprong in dit leven maar gaan terug in de familielijn of parallelle levenservaringen in andere dimensies en tijdlijnen. De communicatie van en met de zintuigen van je fysieke lichaam helpt je om te luisteren naar wat je lijf van je vraagt. Je bewustzijn, dat niet begrensd is door je fysieke verschijning en tijd en ruimte overstijgt, verbind je met het grote geheel en de samenhang der dingen.

Dit is hoe we ons simultaan verbinden met het aardse en het scheppende in ons. Het is de gelijktijdige herinnering aan onze menselijke begrenzingen maar bovenal aan onze grenzeloosheid als scheppende wezens. Alles wat we daar aantreffen is zwanger van verlangen om ontmoet en erkend te worden. Wanneer we dat tot een levensbeoefening maken zal alles ontspannen, ontladen en in beweging komen. We halen de grote keien uit de rivier van het leven, gaan onszelf uit de weg en wat overblijft is een leven dat stroomt, in free-flow.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.