De onnavolgbare timing van Liefde.

Mijn laatste blog ‘Waarom liefde sturen niet werkt, en Liefde zijn wel.’ schreef ik naar aanleiding van een Facebook post waarin iemand voorstelde dat we wanneer we iets aan Trump willen veranderen hem zoveel mogelijk Liefde moeten sturen. In die blog leg ik uit waarom Liefde sturen leidt tot toenemende polarisatie en Liefde zijn tot flow, harmonie en balans.

Ik was blij dat ik in reactie op de blog van de schrijver van de Facebook post het volgende bericht ontving; ‘…natuurlijk heb je gelijk dat liefde zijn beter werkt dan liefde sturen. Het gaat erom dat zoveel mogelijk mensen in de nieuwe realiteit zijn en we tot een omslagpunt komen. Voor heel veel mensen is dit echter een onmogelijke opgave. Liefde zijn is hogeschoolwerk voor ze. Vandaar onze campagne om liefde te sturen. Op die manier brengen ze zichzelf in ieder geval in de richting van de nieuwe werkelijkheid. Het gaat er niet om of die liefde Trump bereikt snap je? Als we mensen oproepen iets te doen waar ze niet aan toe zijn ontstaat er verwarring. Keep it simple. Voor gevorderden is het een mooie blogpost.”

Alles wat hier wordt voorgesteld vertegenwoordigt voor mij juist niet een nieuwe realiteit maar die oude waar we zo graag van weg willen bewegen. Veronderstellen te weten waar mensen zijn, waar ze aan toe zijn en ze vervolgens aansporen om iets te doen waarvan je al weet dat het eigenlijk niet werkt. Volgens de schrijver is Liefde zijn hogeschoolwerk, zijn de meeste mensen er niet aan toe en ontstaan er verwarring als we je zouden oproepen om te zijn wie je werkelijk bent. Sounds like American politics to me….

Ik realiseer mij dat het een kwestie van definitie is. Liefde is voor mij alles inclusief. Het is niet iets wat je doet, stuurt of hebt. Het is waar je van gemaakt bent, waar alle leven van gemaakt is. Liefde is één groot mysterie, het is niets dat tegelijkertijd alles is. Een wilde, gepassioneerde en onbegrensde energie, onpersoonlijk, doelloos en zonder betekenis. Liefde kan elke vorm aannemen, het is de ultieme magiër. En omdat die grote Liefde alles, overal en altijd is, creëert het de mind als podium om ervaren te kunnen worden. En Liefde neemt in die mind iedere hoedanigheid aan; ‘the knower, the act of knowing and that which is known…’

En omdat Liefde altijd al alles is, is het uiteraard ook de ervaring van mens zijn en de illusies die daarbij horen; afgescheiden zijn van het leven, tijd, ruimte, vrije wil, keuze, verantwoordelijkheid en karma. Het is een ingenieuze manier van het leven zelf om te ervaren hoe het is om niet alles en niets tegelijkertijd te zijn. Terwijl de gehele tijd, in het menszijn, alles wat gebeurt diezelfde Liefde is waar je naar op zoek bent. Zoals het de ultieme magiër betaamt kiest Liefde in alles de perfecte vermomming. Door alles te zijn is ze zo dichtbij dat je er per definitie overheen kijkt. Het is closer than close…

Je ziet het, je kunt niet aan de Liefde ontsnappen. Liefde is wat er altijd al was, wat altijd is en wat altijd zal zijn. Het heeft je nooit verlaten. Het enige dat lijkt te gebeuren is dat ‘jij’ op zoek gaat om haar weer te vinden terwijl ze al die tijd al met je meereisde. Liefde was al die tijd al de zoeker, het zoeken en wat gevonden wordt.

Liefde is nu, haar timing is feilloos. Voor de zoeker is de enige verklaring van een gebeurtenis iets wat eerder gebeurt moet zijn. Maar Liefde heeft geen reden, doel of betekenis nodig om zich te manifesteren, zoiets is alleen relevant in de menselijke ervaring. Timing en gereedheid zijn twee mystieke eigenschappen van Liefde die je keer op keer doen afvragen waarom iets juist dan en daar gebeurt. Het had echter nooit eerder of later gekund.

Parallel aan de menselijke ervaringen van zoeken en de wereld een betere plek maken is Liefde altijd de alles doordringende onderstroom en manifesteert zich met een weergaloze timing en perfectie. Ons versluierde en romantische idee van Liefde is dat het alleen de mooie dingen van het leven zou zijn. Maar Liefde is alles, en daarmee ook Trump, angst, hebzucht en onwetendheid. En liefde sturen.

Dit is voor mij de nieuwe realiteit, de reële realiteit, de oudste en tegelijkertijd tijdloze realiteit. Hoe kun je niet klaar zijn voor wie je bent, hoe kan de herkenning en realisatie van wie je in essentie bent tot verwarring leiden? Juist ernaar op zoek gaan is de meest effectieve manier om dat inzicht te vermijden. Het is er al, alles wat je ervaart is dat.

Timing en gereedheid liggen altijd op de loer. We weten niet wie nu wakker kan worden uit de droom. Het is onderzocht en ingezien dat grote paradigma verschuivingen in onze menselijke historie voortkomen uit een kleine groep mensen. Iets in deze mensen was klaar om herkend te worden, zich te openbaren en daarmee werd het herkend door vele anderen als waarheid en de meest logische stap om te nemen.

Van mijn vorige blog ‘Waarom liefde sturen niet werkt, en Liefde zijn wel.’ is een video gemaakt die 53000 keer bekeken is en 590 keer gedeeld. Mij vertelt het dat veel mensen wel degelijk de resonantie voelen en de timing en gereedheid hebben om te herkennen wie ze werkelijk zijn…

Geen reactie's

Geef een reactie