De Tao van Laten Zijn.

Niets doen heeft een slechte naam. Maar er is een groot verschil tussen onbewust en bewust niets doen. Onbewust niets doen leidt tot apathie, onverschilligheid en ontkrachting. Bewust niets doen echter leidt tot helderheid, flow en creatie. Het is een vreemde tegenstelling maar zoals Osho al zei; ‘paradox is life’s logic’.

Bewust niets doen gaat over zijn met wat zich in het moment aandient. Wanneer je diep luistert naar je innerlijke belevingswereld van gevoelens, gedachten, emoties en fysieke sensaties, wordt je je bewust van informatie die je oppikt in en rondom je maar ook hoe jij daar mee omgaat. De kunst is hier om niet direct te reageren, niet in actie te komen vanuit je oude belemmerende patronen en overtuigingen maar juist hetgeen er is eerst ruimte en zuurstof te geven, te laten ademen en volledig tot zijn recht te laten komen. Het is een eng idee, zeker als het gaat om dingen die je niet graag ervaart, die pijnlijk, beschamend of confronterend zijn. Op het snijvlak van bewust ervaren en volledig laten zijn vindt een energetisch shift plaats waarbij alles wat verkrampt is en stagneert verschuift naar ontspanning en beweging.

Hier geef je ruimte aan de onderstroom, de flow, de oneindige intelligentie van het leven. Je verbindt je opnieuw met de magie van de perfecte timing, moeiteloze daadkracht en geniale uitkomsten, op een manier die je met je hoofd nooit zou kunnen bedenken. Het leven staat 24 uur per dag op je deur te kloppen en nodigt je uit om je bliss, je bovenzintuiglijke geluk, te volgen. Als je daar op afgestemd bent en naar luistert rolt er voortdurend een rode loper voor je uit die je alleen maar hoeft te volgen. Vanaf hier is het leven magisch en moeiteloos.

Je vraagt je wellicht af wat jij van het leven wilt maar je kunt je beter afvragen wat het leven van jou wil. Wanneer je jezelf die vraag stelt maak je je ontvankelijk voor inspiratie en daadkracht. Als je dan luistert en omarmt wat zich aandient kom je in een natuurlijke beweging die niet langer voortkomt uit wilskracht maar uit flow. Het zijn twee uitersten die elkaar niet eens raken.

Als je wilt weten of je acties voortkomen uit spanning of vanuit flow hoef je alleen maar op je lichaam af te stemmen. Voel je verkramping, stress of onrust dat zal die spanning in je acties komen en een realiteit vol tegenstellingen creëren. Voelt je lijf leeg, rustig en helder dan zullen je acties en de werkelijkheid die je daarmee manifesteert liefdevol, heilzaam en verbindend zijn.

Wat het ook is dat je ervaart…

Geen reactie's

Geef een reactie