Gemaakt om te leven.

Toen ik op vijftienjarige leeftijd mijn Kung Fu meester vroeg wat de beste manier was om een gevecht te winnen zei hij “door er van weg te lopen”. Deze sifu kon door zijn training, ervaring en kunde met één vinger een tegenstander uitschakelen maar hij hoefde dat niet te doen. Zijn superpower zat in de realisatie dat hij een gevecht juist niet wint door spanning aan het conflict toe te voegen maar deze te ontladen door zijn aandeel erin bewust te maken en te beëindigen.

Of het nu met jezelf is, een ander of een situatie, de realisatie dat je een aandeel hebt in de spanningsopbouw, en mogelijk de schepper ervan bent, zet je op een onverwachte krachtplek. Je bent geen slachtoffer van het leven, het is geen ‘toeval’ en dingen overkomen je niet ‘zomaar’. Als je op zo’n manier naar je leven kijkt kom je tot het inzicht dat een conflict dat opduikt, terugkomt of blijft, het leven is dat je helpt om je van twee dingen bewust te worden.. Één, je creëert van moment tot moment een werkelijkheid op basis van wie je bewust en onbewust bent. Twee, de aard van het conflict laat je zien waar je nog niet bewust en compassievol bent.

Think about it. Denk je echt dat het leven, het scheppende, de menselijke ervaring hier op aarde creëert en je niet van top tot teen zou uitrusten met alles wat je nodig hebt om die volledig te kunnen ervaren? Dat het grote mysterie ook maar één aspect van de creatie zou veroordelen, ontkennen, vrezen of afwijzen? Het lijkt mij niet.

Elk moment van de dag wordt je er door het leven aan herinnerd dat het er juist is om je hiermee te helpen. Iedere seconde die je met jezelf doorbrengt, elke persoon die je ontmoet, iedere plek die je bezoekt houdt die uitnodiging in zich. Je bent uitgerust met alle innerlijke technologie om het leven met open armen te kunnen verwelkomen, volledig te ervaren zonder ermee in conflict te zijn. Maar die intelligentie moet je wel opzoeken, aanzetten en cultiveren.

Hoe je dat doet is verbluffend simpel en je hebt er slechts twee dingen voor nodig die je reeds in je bezit hebt; bewustzijn en compassie. Door alles wat je ervaart te verrijken met je bewustzijn en te laten zijn zoals het is, zonder te willen veranderen, zet je je compassievolle hart in vuur en vlam. In de nabijheid van die waarlijke compassie kunnen conflicten niet langer blijven bestaan, wordt spanning ontladen en komen alle aspecten van het leven terug in hun oorspronkelijke staat van liefde.

Wie zo leeft wordt een compleet mens, rijk aan intense, directe en ongefilterde levenservaringen. Niet alleen ontgift je jezelf van oude toxische energetische belasting die nog ergens zit omdat je een leven lang alles wat je ervaarde persoonlijk nam, wilde begrijpen en moest fixen. De ruimte die je daarmee maakt zorgt ervoor dat je lichaam weer een veilige thuishaven wordt. Je maakt letterlijk en figuurlijk plek om je lichaam weer te bewonen en te bezielen . Dit is wat het betekent om werkelijk geaard te zijn, dat je echt hier bent en al het aardse leven bewust ervaart en ziet voor wat het is. Dit is tegelijkertijd een training van je zenuwstelsel. Je ervaart opnieuw dat het volledig veilig is om voluit te leven Je bent ontworpen en bedoeld bent om elke frequentie, energie en informatie helemaal tot je te nemen, de potentie ervan te verkennen en volledig te omarmen.

Welkom thuis, je bent weer ‘aan’!

Geen reactie's

Geef een reactie