Keuzevrijheid

Een paar interessante feiten over de onbewuste mind; die controleert 95% van je leven, slaat alles op en is altijd alert en wakker. Het neemt alles letterlijk, is niet logisch maar voelend en een miljoen keer sterker dan de bewuste mind.

Wat hier leeft is een complexe mix van geconditioneerde programmeringen, gewoontes, meningen, oordelen en verslavingen. Deze worden gevormd op basis van ervaringen in je jonge jeugd, je familielijn, parallelle levens en opgeslagen in genetische informatie. En niet alleen dat, je bent als individu ook nog eens onderhevig aan een veelvoud van energieën binnen constellaties waarmee je verbonden bent.

Deze geprogrammeerde reacties hebben allemaal hun oorsprong in dezelfde illusie die we als mens moeten zien te doorgronden; alles wat je ervaart is persoonlijk, moet begrepen worden en losgelaten als het vervelend is of vastgehouden als het prettig is. De energetische consequentie van deze manier van leven is dat je rondom wat je ervaart een grote hoeveelheid toxische spanning opbouwt die je lichaam ervaart als stress.

Wanneer de programmering sterk is en de bijbehorende lading groot zul je voortdurend worden getriggerd. Wanneer de trigger afgaat word je overspoelt met chemicaliën vanuit de hersenen die je op elk niveau de beleving geven dat wat je ervaart ook echt is en dat je dat bent of hebt. Letterlijk ben je geworden wat je denkt, waar je in gelooft. Wanneer dit gebeurt is er geen, of maar in zeer beperkte mate, een keuze. Je bent de ervaring op dat moment en er zit niets anders op dan de rit uit te zitten tot je weer bij je positieven bent en de chemische reactie in je lijf is uitgeraasd.

Op een wonderlijke manier is dit ook hoe het leven, via je ervaringswereld, je eraan herinnert dat je daar nog iets te doorzien en te omarmen hebt. Met als doel om de giftige lading uit je systeem te ontladen. Om dat te kunnen doen moeten twee dingen bij elkaar komen; bewustzijn en compassie. Wanneer spanning wordt ontladen ontstaat er rust en ruimte en geef je de onderstroom van het leven, de Chi, de flow, de kans om voor je te zorgen.

Wat zich vervolgens aandient in bewustzijn zijn keuzes die voortkomen uit vrijheid, helderheid en een natuurlijke logica die integreert in plaats van polariseert. Keuzes die voortkomen uit verkramping, reactie en spanning en keuzes die zich aandienen vanuit flow zijn twee uitersten die elkaar niet eens raken. Keuzes vanuit onbewuste reacties zijn begrensd door een oude manier van leven en de lading van waaruit ze worden genomen komt in de actie terecht en creëert daarmee meer conflict. Keuzes vanuit flow zijn zonder spanning, hebben een grotere bandbreedte van mogelijke uitkomsten en zijn harmoniserend voor alle betrokkenen en hun omgeving.

De levenskunst is om keuzes te laten ontvouwen vanuit ontspanning, deze niet te claimen en simpelweg te volgen als de meest logische optie die zich magisch en moeiteloos aandient. Let it Be!

Geen reactie's

Geef een reactie