Mindset.

Eén van de meest bijzondere eigenschappen van energiewerk is dat het niet wordt begrensd door tijd en ruimte. Het maakt gebruik van het zero point field, een energieveld dat in de kwantumfysica wordt beschreven als het veld van oneindige mogelijkheden. Vanuit dit veld wordt energie omgezet in materie en wordt materie weer omgezet in energie. Het is de basis van Einstein’s beroemde E=MC2 formule die aantoont dat energie materie kan worden en omgekeerd.

In dit veld is alle informatie over een persoon, plek of situatie beschikbaar vanuit het heden, verleden en de toekomst. Dit is voor je rationele denken een hoofdbreker omdat juist je gedachten zich afspelen in en worden begrensd door tijd en ruimte. Het gebeurt allemaal langs een denkbeeldige chronologische tijdlijn waarin er eerst iets gebeurd moet zijn voordat er iets anders kan gebeuren.

Het is echter veel waarschijnlijker dat alle mogelijke werkelijkheden op hetzelfde moment plaatsvinden, in dit moment. Het nu. Welke werkelijkheid tot leven komt en waarin je je nu bevindt heeft veel meer met jou te maken dan je wellicht vermoedt. Het wereldberoemde natuurkundige ‘double slit’ experiment toont met ongeëvenaarde vreemdheid aan dat zeer kleine deeltjes zich niet alleen als losse deeltje maar ook als golven kunnen manifesteren en dat het observeren hiervan een dramatisch effect heeft op hoe ze zich gedragen.

In die zin ben je dus letterlijk de schepper van de realiteit waarin je bevindt. Als je zo kijkt ben je dus geen slachtoffer maar letterlijk de medeschepper van een werkelijkheid waar je mogelijk heel blij mee bent of misschien juist helemaal niet. Het gaat hier niet over schuld of oordeel maar over bewustzijn. Wat is het in jou dat het mede mogelijk maakt dat bepaalde mensen en situaties steeds maar blijven opduiken in je belevingswereld?

Het lastige hierin is dat het grootste deel van de energie die dit allemaal creëert onbewust is. Je ervaart de symptomen maar je weet niet precies hoe en waarom je het doet. Wanneer je bijvoorbeeld veel spanning, oordeel, angst of ontkenning rondom boosheid in je systeem hebt is het heel waarschijnlijk dat je vaak in situaties terecht komt waarin je boos wordt, boze mensen tegenkomt of veel boosheid om je heen ziet. Je vraagt je misschien af hoe dat kan omdat je niet bewust bent van het feit dat het juist deze spanning is die je in het zero point field stopt en daarmee letterlijk deze realiteit creëert. Het is geniaal en feilloos. Het laat je zien dat je een scheppend wezen bent en dat je manifestatiekracht grenzeloos en direct is. Tegelijkertijd laat het leven je via die realiteit, die je moment op moment zelf onbewust creëert, zien dat er mogelijk nog issues zijn die je nog niet in de ogen hebt gekeken en omarmd.

Deze realisatie zet je terug op een plek van kracht en authenticiteit in plaats van onwetendheid en machteloosheid. Wat er in en om je heen gebeurt is dus niet iets wat je per ongeluk overkomt maar wat je letterlijk co-creëert. Om erachter te komen welke bewuste maar vooral onbewuste patronen, overtuigingen en verslavingen een rol spelen in je schepping, moet je intunen op de taal van je lichaam. Je lichaam is een feilloos biofeedback systeem dat je continu informatie geeft over wat er in en om je heen gebeurt maar nog belangrijker, hoe je daar bewust en onbewust mee omgaat.

Intunen is simpel, je hoeft geen nieuwe verbindingen aan te leggen tussen je zelf en een ander, te visualiseren of ingewikkelde rituelen te doen om contact te maken. Intunen of afstemmen betekent diep luisteren naar je binnenwereld en wanneer je dat doet herinner je jezelf eraan dat alles altijd verbonden is. Het is letterlijk onmogelijk om niet verbonden te zijn met het leven, het is alleen in je hoofd dat je ervaart dat er afscheiding is. Door je aandacht naar binnen te richten op de taal van je lichaam en bewust gevoelens, gedachten, emoties en fysieke sensaties waar te nemen, ervaar je niet alleen de informatie die je oppikt van je omgeving, tegelijkertijd merk je op hoe jij bent geconditioneerd om met die informatie om te gaan.

Wanneer je deze mix van waarnemingen en sensaties bewust ervaart en omarmd, volledig laat zijn, stop je het verhaal, je ‘drama’ waar je al zo lang vanaf wilt. Elke keer dat je dit doet ontmasker en ontkracht je deze oude macht, ontlaadt je spanning en projecteer je steeds minder van je begrensde zelf in het zero-point field. Als vanzelf zal je die steeds minder vaak en minder sterk tegenkomen. Wanneer de compassie volledig is ben je transparant en kan het leven vrij door je heen stromen, zonder verzet, drama of verkramping. Dan is er ruimte voor de onderstroom, de flow en wanneer die vrij spel krijgt in het veld van oneindige mogelijkheden is alles weer mogelijk.

Geen reactie's

Geef een reactie