Supergeleider

In tijden van grote transities, zoals die waarin wij nu leven, vallen oude structuren bij bosjes om maar staan de nieuwe nog niet volledig op eigen benen. Alles waar je voorheen buiten jezelf op kon rekenen voor je basisveiligheid voelt als een kaartenhuis en blijkt geïnfecteerd met corruptie, psychopathie en puur eigenbelang. Deze open zenuwen van ons menszijn dwingen ons opnieuw te kijken waar we op terug kunnen vallen. Wat voelt natuurlijk, logisch, kloppend en wat draagt bij aan onze eigen vervulling, die van onze community en het collectief?

Het voelt alsof we het vertrouwen zijn kwijtgeraakt in dat het leven ons helpt, voor ons zorgt en laat zien wat nodig. Deze onzekerheid en onduidelijkheid leidt tot een eenzaamheid in het gevoel alles alleen te moeten doen of juist een verlies van identiteit en uniciteit in het aansluiten bij bijvoorbeeld een religie, spirituele stroming of het volgen van ongeacht welke externe autoriteit.

Het leven herinnert je er voortdurend aan dat je een scheppend wezen bent en dat je alle intelligentie en innerlijke technologie in huis hebt om een betekenisvol en liefdevol leven te leiden. Dit is hoe natuurlijke intelligentie werkt, het streeft altijd naar harmonie en balans in alles dat leeft. Niet alleen in jou als individu maar ook in de vele constellaties waar je onderdeel vanuit maakt. Dit principe zorgt ervoor dat alles optimaal samenwerkt in de nimmer eindigende dans van ogenschijnlijke tegenstellingen die de acteurs zijn in het theater van je aardse leven.

In dit schouwspel van levensenergie draait alles om beweging. Wat creëert stagnatie en wat draagt juist bij aan flow? In conflictsituaties binnen onszelf, met anderen of grotere thema’s trachten de meeste mensen die vanuit de mind op te lossen. Hier betrekken we dingen op onszelf, zoeken we naar verklaringen en snakken we naar een formule die het ongemak blijvend voor ons oplost. De spanning die dit creëert is dezelfde lading die je energiestroom stagneert en uiteindelijk blokkeert.

Wanneer we onze conflicten naar ons compassievolle hart brengen door ze te bewust te ervaren en te laten zijn zoals ze dan zijn, gebeurt exact het tegenovergestelde. We ontspannen en in die verzachting en opening geven we het leven letterlijk en figuurlijk de gelegenheid om door ons heen te stromen. Dit brengt rust, energie en een natuurlijke helderheid over wat je te doen staat. Op dit punt verbinden we ons opnieuw met de liefdevolle onderstroom die ons nooit heeft verlaten en altijd met ons meereist. Al die tijd wachtend op de uitnodiging om binnengelaten te worden en de ruimte te krijgen om voor ons te zorgen, ons de weg te wijzen en ons opnieuw het vertrouwen te laten ervaren in het ondoorgrondelijke mysterie dat het leven is.

Als het leven al een verlangen heeft is het om vrij baan te krijgen om door je heen te kunnen werken. Als een schrijver die een karakter in een boek of toneelstuk tot leven brengt is, er geen grotere vervulling dan deze personage volledig tot leven te wekken in het mythische verhaal van jouw leven. Sluimerend in je onderbewuste wachten je superkrachten en talenten op het moment dat ze ‘on stage’ mogen. Wanneer je je systeem opschoont van oude spanning, overtuigingen en trauma’s door ze bewust te ervaren en te omarmen, word je een supergeleider voor de oneindige intelligentie van het leven zelf. In deze open staat van actieve ontvankelijkheid val je terug in de armen het meeste zekere in je leven dat er altijd al was, het leven zelf…

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.