Toestemming.

“Wie heeft er weleens een negatieve gedachte over iemand gehad? En heb je die persoon om toestemming gevraagd om die negatieve gedachte te hebben? Nu vraag je of er toestemming nodig is om compassie voor iemand te zijn?”. Het is het alleszeggende antwoord op de vraag of er toestemming nodig is om iemand op afstand te clearen.

Clearing werkt volgens het principe van beschikbaarheid. De heling vindt plaats in de ontmoeting tussen spanning en compassie. Hoe beschikbaar of compassievol je op dat moment bent voor wat zich aandient bepaalt hoeveel harmonie en balans kan worden hersteld. Je kunt compassie niet ‘faken’, je bent het of je bent het niet. Het is niet iets dat je kunt doen, geven of sturen als je het niet bent, hoe spiritueel, neutraal of verlicht je ook denkt te zijn.

‘Niet doen’ is een van de vele paradoxen die besloten ligt in de weg van het compassievolle hart. Om te begrijpen waarom je geen toestemming nodig hebt om iemand te clearen is het wezenlijk om te snappen waarom je niets doet wanneer je iemand cleart. Een clearing bestaat uit twee componenten; bewust ervaren en compassie. Wanneer je een ander mens cleart wordt je je bewust van de onderlinge energetische verbinding die er altijd al is. Je hoeft dus geen connectie te maken, het is namelijk onmogelijk om niet verbonden te zijn. Waar je je van gewaar wordt is dat er in die verbinding een energetische uitwisseling plaatsvindt. Enerzijds wat jij van die persoon oppikt en anderzijds hoe jouw systeem geconditioneerd is om met die informatie om te gaan. Dit neem je waar door naar de taal van je lichaam te luisteren; welke emoties, gevoelens, gedachten, fysieke sensaties of beelden registreer je? Tot zover ben je nog niets aan het ‘doen’, mee eens? Je wordt je alleen bewust van wat er de hele tijd al gaande was.

De tweede component is compassie. Daarmee bedoel ik je vermogen, beschikbaarheid of bewustzijn om hetgeen zich aandient volledig te ervaren en te zien voor wat het op dat moment is. Zonder het persoonlijk te nemen, te willen begrijpen of op te lossen. Dit is het punt waar het verhaal stopt, no more drama. Ook hier gaat het puur over bewustzijn, niet over iets doen.

In het samenkomen van bewust ervaren en compassie krijg je toegang tot je compassievolle hart. Hier worden belemmerende spanningen, conditionering en overtuigingen omarmd, ontladen en ontkracht. Door alle facetten van het leven op deze manier de ruimte geven train je je systeem in een compleet nieuwe en bewuste manier om helemaal ‘aan’ te zijn maar niet langer belast te worden door wat je ervaart.

Spanning vasthouden in je systeem is toxisch. Daarnaast heeft spanning gewicht, veel mensen voelen zich zwaar. En het neemt ruimte in beslag, vaak hoor ik ‘ik zit vol’. Wanneer je deze spanning uit je systeem ontlaadt voel je je ruimer, lichter en transparanter. Deze energetische ruimte is niet alleen voor jezelf voelbaar maar wordt door alles en iedereen in je omgeving opgemerkt. Alle spanning is per definitie op zoek naar een plek om te ontladen, dit is een natuurkundig principe.

Dat iemand anders spanning kan loslaten in jouw nabijheid wanneer je bewust en compassievol bent is een toevallig bijeffect van dit ‘niet doen’. Het bijzondere is dat je een ander cleart door in eerste instantie jezelf te clearen. Je gebruikt als het ware de ander op een eerbiedige manier om te onderzoeken waar jij in verzet bent tegen wat zich aandient in de energetische uitwisseling. Door dit verzet te omarmen clear je jezelf. Doordat jij in een nieuwe staat van harmonie en balans komt creëer je voor de ander een veilige omgeving om in te ontspannen, los te laten en te verruimen. De pracht en kracht van compassie is dat het universeel uitwisselbaar is, het maakt niet uit wie omarmt.

Tot de mate waarin je compassievol bent doe je dit al de hele dag. Door voortdurend met je binnen- en buitenwereld te verbinden en alles wat zich daarin aandient te laten zijn, verruim je je bandbreedte en compassie. Het kan niet anders dan dat alles en iedereen om je heen zal resoneren met jouw nieuwe staat van zijn. Of iemand die stap ook werkelijk kan en zal maken heeft te maken met meer mystieke factoren als timing en bereidheid. ‘Niet doen’ heeft geen doel, geen richting en geen verwachting van de uitkomst, het geeft simpelweg de volle ruimte aan grenzeloze manifestatie. Het leven ontvouwt zich magisch en moeiteloos en daarvoor heeft het van niemand toestemming nodig…

Geen reactie's

Geef een reactie