Wake Up, Clean Up, Grow Up.

Periodes als deze houden het potentieel in zich voor een paradigma shift. Intense en surrealistische situaties nodigen ons uit om wakker te worden, te kijken wat nog werkt en wat niet meer werkt voor ons individueel maar ook als collectief. We staan op een kruising. Houden we vast aan hoe het was, een wereld vol dualiteit, polarisatie en afgescheidenheid of kunnen we een leven van eenheid, integratie en inclusiviteit voor onszelf en alles wat leeft creëren?

Welke weg we inslaan wordt uiteindelijk bepaald door het krachtenspel tussen de polariteiten. Het is een epische veldslag tussen de onbewuste en onderdrukte schaduwkanten enerzijds en het eeuwige verlangen om thuis gebracht te worden anderzijds.  De schaduwkanten leven in duisternis, verborgen, onderdrukt en ontkend. Hierdoor bouwen ze een energetische lading op die voortdurend op zoek is naar een uitweg. Het laat zich in alles zien; in hoe we ons voelen, met wie we omgaan en de situaties waarin we onszelf bevinden. Het is letterlijk de creatie van wie je bent die zich uit je in je binnen- en buitenwereld. Een prachtige  herinnering van het leven dat je een scheppend wezen bent en waar je mogelijk nog wat  te doen hebt, waar je onbewust bent.

Ik heb meerdere artsen horen zeggen dat een virus een ontgiftingsreactie is van het menselijk lichaam om cellen van hun toxische belasting te ontdoen. Die belasting komt voort uit de voeding die we eten, de lucht die we inademen, de straling waar we aan blootgesteld zijn en de chemicaliën die we dag in, dag uit, in ons lichaam aanmaken als gevolg van negatieve gedachten, emoties en gevoelens. Je lichaam is geniaal en zal te allen tijde streven naar harmonie en balans. 

Maar dat is niet alles. Als mens ben je onderdeel van een collectief en onderhevig aan een grenzeloos energieveld dat ons helpt. Er is een sterk vermoeden dat de intelligentie in dit veld ons massaal heeft aangezet om te ontgiften. Alsof er gelijktijdig een signaal naar al die lichamen werd verzonden om een intens ontgiftingsproces te starten. Het klinkt logisch en legt ook uit waarom sommige mensen hevige symptomen hebben en anderen minder. Als je systeem meer vervuild is zal de detox intens zijn, leef je bewuster en heb je al meer opgeruimd in jezelf, dan is de ontgifting milder.  Dat er een intelligentie is die de natuur, waar wij een integraal onderdeel van zijn, aanstuurt is iets wat we ieder jaar weer terug zien in de seizoenen, het zijn cycli met bijbehorende natuurwetten die ook wij als mens niet kunnen ontsnappen.

Mijn gevoel is dat het leven ons hier duidelijk maakt dat we moeten opschonen. We kunnen niet de boel de boel laten en gewoon verder gaan. Als we als mensheid echt willen evolueren kunnen we niet alleen mooie plannen voor de toekomst maken. We zullen ook onze schaduwkanten moeten aankijken, bewust maken en met compassie omarmen. Alleen dan zullen ze thuis worden gebracht en hun natuurlijke plek vinden in ons bestaan. Als we dat niet doen zullen we al deze schaduwaspecten opnieuw als een bal onder water duwen en daar moeten houden tot het volgende moment waarbij de druk en spanning niet langer houdbaar zal zijn. Alleen dan zal het effect nog heftiger zijn.

Jung zei dat we als mensheid niet verlicht zullen raken door ons lichtfiguren voor te stellen maar door onze donkere kanten bewust te maken. Hij zei erbij dat dit proces onaangenaam en daarom niet erg populair is. Toch kunnen we er niet omheen, niet meer. We hebben het eind van deze weg bereikt, het is niet vol te houden hoe we leven, wat we onszelf, elkaar en de aarde aandoen. Er is massaal behoefte aan een nieuw soort intelligentie. Een energie en helderheid die niet alleen maar een betere en mooiere wereld visualiseert maar ook juist onze donkere kanten bewust maakt en thuis brengt. 

Je hebt als mens precies de juiste innerlijke technologie om dat te doen. Je bezit twee unieke aspecten die je in staat stellen om het leven volop te ervaren zonder er door belast te worden. Je hebt je menselijk bewustzijn om via de belevingswereld van de zintuigen alles waar te nemen wat er in en om je heen gebeurt. Daarnaast heb je een compassievol hart dat het mogelijk maakt om wat je ervaart te doorzien en te laten zijn zoals het is, zonder het te hoeven veranderen. De samenkomst van bewustzijn en compassie vormt de sleutel tot  een leven vanuit verbinding, balans en vervulling.

Dit is de intelligentie die we nodig hebben om het leven toe te staan om ons helpen, voor ons te laten werken en een richting te wijzen die we nu nog niet zien of voor mogelijk houden. Maar we moeten daar ruimte voor maken, onszelf uit de weg gaan. En dat doen we  door de spreekwoordelijke kelder van ons bewustzijn binnen te gaan en wat daar ontdekt en gezien wil worden aan te kijken, te verwelkomen, mee naar boven te nemen en in het licht te zetten. Daarmee zullen ze hun lading en destructieve kracht over ons verliezen.

Alleen zo kunnen we een werkelijk compleet mens worden en alle aspecten van wat het betekent om mens te zijn integreren. Dit is de volgende fase is ons opgroeien als mensheid waartoe we worden uitgenodigd, met een verpletterende kracht deze keer. Dit keer niet alleen om de realisatie van eenheid en onderlinge verbondenheid te beseffen als een mooi spiritueel concept maar in alle acties naar onszelf en onze naasten te leven en doorleven

Geen reactie's

Geef een reactie