Change of Heart.

De Amerikaanse auteur en quantumwetenschapper Gregg Braden is een van de meest vooruitstrevende mensen die quantumfysica combineert met oude esoterische wijsheid. Over een periode van 20 jaar heeft hij de wereld afgereisd en traditionele helers steeds dezelfde vraag gesteld: wat gebeurt er in hen als zij een heling of een wonder verrichten? Het antwoord is eensluidend: allen zeggen ze dat ze de staat die ze willen manifesteren reeds belichamen.

Braden zegt dat er in de wetenschap nog steeds twee verkeerde veronderstellingen leven. Allereerst is ruimte niet leeg, het is vol met levende essentie. Ten tweede beïnvloeden de ervaringen in ons lichaam, door deze levende essentie, de wereld om ons heen. Traditionele helers creëren bewust een ervaring, zij produceren het gewenste effect reeds in hun lichaam.

Wanneer je de realiteit in je lichaam verandert zal de wereld om je heen die realiteit weerspiegelen, letterlijk binnen minuten. Het meest treffende voorbeeld hiervan is het verhaal van het Huaxia Centre in Beijing (China), een ziekenhuis zonder medicijnen. 3 minute miracle
In dit filmpje behandelen de artsen een vrouw met een kankergezwel in de blaas. De artsen zien de vrouw niet als iemand met een ziekte maar als een persoon die al helemaal heel, gezond, vitaal en vol potentieel is. Zij creëren dit gevoel in zichzelf en onderling en het lichaam van de patiënt past zich aan deze staat aan. Het is als het ware alsof de artsen de patiënt in hun realiteit trekken. Zij veroordelen de tumor niet als goed of slecht, voor hen is het een quantummogelijkheid, net als dat de heling dat is. Zij erkennen wat er nu is en nodigen een nieuwe mogelijkheid uit in plaats van energetische spanning te creëren door de huidige situatie te manipuleren of te fixen. Zij ervaren het gevoel van een andere realiteit en daarmee geven ze ruimte aan de mogelijkheid dat die realiteit de oude vervangt. Binnen drie minuten is het gezwel verdwenen.

In deze benadering wordt een wezenlijk onderscheid gemaakt tussen gedachten, emoties en gevoelens. Gevoelens zijn gecentreerd in het hart. Wanneer we liefde, compassie en begrip ervaren verandert onze eigenwaarde en daarmee letterlijk de materie van de wereld die ons lichaam omringt. Het hart heeft het sterkste elektrische en magnetische veld in ons lichaam, meer dan 5000 maal sterker dan het energieveld van de hersenen. Wanneer we het quantumveld om ons heen vanuit het hart beïnvloeden, verandert direct de atomaire samenstelling van onze realiteit.

Een gedachte is het beeld van een quantummogelijkheid. Je kunt met je mind uit de oneindige hoeveelheid quantummogelijkheden er één isoleren die je wilt manifesteren. Om dit beeld in het aardse leven neer te zetten en leven in te blazen is de energie van menselijke emoties nodig; de liefde voor die mogelijkheid, helderheid en specifieke persoonlijke verlangens. Het quantumveld is een brug naar de wereld om ons heen en een spiegel van onze innerlijke realitiet en kan uitsluitend dat reflecteren wat wij erin stoppen.

Braden legt uit dat in vele oude culturen de samensmelting van gedachten en emoties wordt beschreven. Drie gescheiden maar aan elkaar gerelateerde ervaringen in ons lichaam worden bij elkaar gebracht. Gedachten, net als logica, worden geassocieerd met de bovenste drie chakra’s. Emoties huizen in de laagste drie chakra’s. Gedachten en emoties komen samen in het hart waar zij samensmelten en  daarmee een gevoel creëren. Gevoelens zijn de taal waarmee het hart, in real time, met het quantumveld in en om ons heen communiceert. Letterlijk creëert de energie van het hart de werkelijkheid waarin je leeft.

Vaak wordt het energetische hart afgebeeld als een torus, een donutachtige vorm. Metaforisch gesproken is het gat in het midden de plek waar alle golflengtes van het leven ineen kunnen storten, een centrum van ultieme compassie waar geen conflicten kunnen bestaan. Hier wordt het leven letterlijk in het hart gesloten. Tegelijkertijd creëert het hart de output van een nieuwe realiteit gebaseerd op liefde, harmonie en balans. Of zoals Braden zegt; “compassion is the force that holds life together.”

Geen reactie's

Geef een reactie